Stora valmöjligheter

När det kommer till Halloweenkostymer finns det gott om valmöjligheter och även när du väljer att klä ut dig till zombie eller vampyr finns det flera olika alternativ. Du kan både köpa en färdig kostym och göra en egen med lite fantasi. Här kommer lite tips på vampyrkostymer och zombiekostymer.

Kända vampyrer

Vampyrer har varit populära under en längre tid och det finns många olika filmer och serier med vampyrtema. Den populäraste vampyren av dem alla är förstås allas vår Greve Dracula och med en klassisk maskeradkostym och lite smink är det enkelt att skaffa dig rätt look för den rollen.

Egentligen behövs bara en cape, ett par vampyrtänder och lite ansiktsmålning för att bli en perfekt vampyr. Oftast finns det kostymer både för kvinnor och män att köpa i affärer som säljer maskeradkostymer. Att klä ut sig till vampyr kommer alltid att vara ett populärt alternativ när det kommer till Halloweenkostymer.

Stor bredd på zombier

När du ska ta dig an rollen som zombie krävs det inte så mycket. Självklart finns det färdiga kostymer även för detta, men det är enkelt att skapa en själv. Du kan egentligen ta på dig vilka gamla kläder som helst, så länge du inte är rädd om dem.

När du ska vara zombie är det sminket som spelar större roll. Självklart kan du också välja att ta på dig en mask för att slippa lägga en massa tid på sminkningen. Ta en titt på ett avsnitt av Walking Dead och få inspiration till hur en zombie ser ut innan du sätter igång.

Make-up

Både när du ska klä ut dig till vampyr och zombie till Halloween så kan makeup hjälpa dig att skapa den bästa kostymen. Det finns flera set för ansiktsmålning att köpa, men även maskeradsmink där du kan bygga ärr och liknande. Som vampyr behövs enbart ett blekt ansikte och lite blod runt munnen.

När det kommer till att klä ut sig till zombie är sminket egentligen det viktigaste. En zombie ska se rutten och ärrig ut och det kan krävas mycket smink för att skapa rätt look. Ta gärna hjälp av någon som kan få dig att se riktigt förskräcklig ut.

Skapa din egna kostym

Som vi nämnde ovan är både vampyrkostymer och zombiekostymer relativt enkla att skapa själva. Som vampyr kan en svart klänning eller kostym göra susen. Tillsammans med lite smink och vampyrtänder kan du skapa en fantastisk vampyrkostym helt själv utan att det behöver kosta dig skjortan. Du kommer bli populär på Halloween-festen.

En zombiekostym är egentligen ännu enklare att göra själv då du kan klä dig i gamla och trasiga kläder. Smutsa ner dem lite extra för ett bättre intryck. Sminket är det viktigaste när du är zombie, men om du vill göra det enkelt för dig finns det också masker att köpa.

Sammanfattning

Att klä ut sig till vampyr eller zombie är väldigt populärt till halloween och det är också relativt enkelt att skaffa kostymen. Du kan köpa en eller skapa en egen, oavsett vilket kommer du att ha en dräkt som är både populär och snygg. Satsa på bra smink för att göra looken komplett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *