Det är riktigt kul att ha matchande kostymer, speciellt vid Halloween som firas varje år med buller och bång. De övriga gästerna kommer slås med häpnad om Tarzan och Jane, Batman och Robin eller Thelma och Louise dyker upp på festen. Att klä ut sig som ett radarpar eller som en hel grupp är riktigt festligt och kan lätt bli festens höjdpunkt.

Radarpar

Det är häftigt att klä ut sig till sitt favoritradarpar. Beroende om det är till vuxna eller till barn så varierar det vilka par som är favoriter. För barn kanske det enklaste är att vara Skönheten och Odjuret eller Timon och Pumba från Lejonkungen. Självklart så finns det så många fler par som barn kan kläs ut sig till, det är bara fantasin som sätter stopp.

För vuxna går det att hitta kostymer till riktiga radarpar inom sagans, filmens eller tv:ns värld. Du kan välja mellan Batman och Robin eller rent av Jokern, Sjuksköterska och doktor eller annat par som du och din partner förknippar med ett radarpar. Det enklaste är att egentligen utgå från vad ni känner för att kläs ut er till och därefter se om ni kan köpa kostymerna på nätet.

Matcha kläder i grupp

Det kan bli riktigt coolt om ni är några stycken i ett kompisgäng som bestämmer er för att klä ut er i ett speciellt tema eller kända grupper som kan förknippas från tv, serietidningar eller film. Dels går det alltid att tillverka era egna kostymer eller så surfar ni runt på nätet och shoppar kostymer i någon av de nätbutiker som säljer Halloween- och maskeradkostymer.

Vid teman går det att använda sig av cirkus, tjuv och polis, maffia eller annat som kan trigga igång fantasin. Annars finns det gäng som ni kan klä ut er till som exempelvis Bröderna Dalton eller Jacksons Five. I grunden är det egentligen är det bara er påhittighet som sätter käppar i hjulet för er. Fast det är alltid kul att göra en stor entré och bli festens succégrupp.

Tillbehör och accessoarer

För att kostymvalet verkligen ska bli perfekt kan tillbehör och accessoarer bli pricken över i:et så att säga. Det finns åtskilliga prylar som du kan hitta på nätet i de specialbutiker på nätet som säljer Halloweenkostymer och maskeradkläder. Du kan köpa allt från peruker, sprayfärg för håret och hattar, till låtsassvärd, pistoler eller annat som piffar till kostymen så att det ska bli så verkligt som möjligt.

Ska du fixa en Halloweenfest så finns det massor av tillbehör och accessoarer du kan välja mellan på butiker på nätet. Du hittar spindelnät, pumpor, låtsasblod och massor av annat som kan skrämma slag på vem som helst av dina gäster. Dessutom kan du kanske använda någon av prylarna för att piffa upp din och din partners kostymer på köpet så att ni blir värdparet alla pratar om.

Om Halloween

Halloween firas på natten den 31/10 och ordet är en förkortning på “All Hallows Night, vilket betyder på svenska – Alla helgons natt. Förutom ha trevliga fester och ta på sig olika kostymer, brukar barnen i USA gå runt i sitt grannskap och säga – “Trick or Treat” (Bus eller godis). Det tänds också eldar och är en väldigt spöklik stämning under tiden man är ute sent om natten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *