Ibland kan det vara riktigt kul att klä ut sig till något skrämmande och vidskepligt så som en häxa, zombie eller rent av ett spöke. Oavsett om du tror på om dessa skrockfulla karaktärer finns på riktigt eller inte, så kan det vara spännande att skrämma folk på en häftig Halloween-fest och samtidigt ha massor av skoj hela natten lång.

Vad har häxor på sig?

Beroende på om det är en ond, god eller sexig häxa finns det olika typer av dräkter som du kan ha på dig när det ska festas vid Halloween. Häxor förknippas ofta med en lång svart klänning och en svart spetsig hatt med ett brett brätte. Oberoende på vilken typ av häxkostym du har får du inte glömma bort häxornas accessoarer.

Bland accessoarerna som häxorna bär finns till exempel peruker av olika slag och färger, men den vanligaste peruken är ett långt svart hår. Vill du inte bära peruk så finns det speciella hårsprayer som färgar håret i den färg du vill ha. Det finns olika typer av häxhattar. Sedan gäller det att inte glömma det viktigaste – kvasten, trollspöt och häxkitteln.

Zombies

Att klä ut dig till en zombie är väldigt tacksamt eftersom ingen vet egentligen hur en zombie ser ut. Du har säkert sätt hur en zombie ser ut i filmer och serier. En zombie ska ju vara utmärglad, smutsig och jaga levande människor för att äta. De kostymer som du kan köpa finns i alla möjliga former, allt från sjuksköterska och skolflicka till lite mer skrämmande zombies.

Något som är mycket viktigt när du klär ut dig till en zombie är att du har ett ordentligt smink som gör att du kan se fasansfull ut. Sedan skadar det inte att ha något blodigt tillhygge i dina händer för att skrämmas ordentlig. Dessutom gäller det att röra dig som en zombie. Du ska ha stela leder och röra dig ryckigt när du rör dig.

Spöken – Finns dem?

Under Halloween så är spöken väldigt aktuellt för det sägs ju att de döda uppstår från sin gravar just natten under den 31:e oktober. Därför kan det vara lämpligt att klä ut dig till ett snällt eller fruktansvärt spöke på Halloween-festen oavsett om du tror på spöken eller inte. Det finns ett flertal spökdräkter att välja mellan, både för stora som små.

Du behöver inte ha några speciella accessoarer, men rasslande kedjor eller ett skrämmande ljud är ju aldrig fel. Det kan skrämma vem som helst. Visserligen är det lätt att skapa sin egen spökkostym genom att ta ett vitt lakan över huvudet och gör hål för ögonen så att du kan se vad sysslar med. Lite vitt smink så att du ser död ut är inte heller fel att använda.

Var hittar du kostymerna och accessoarer?

De perfekta kostymerna för häxor, zombies och spöken kan du hitta i butiker på stan eller på nätet. Online finns det ett flertal webbutiker som har som specialitet att sälja Halloweenkostymer, maskeradkläder och alla tänkbara accessoarer som du kan tänka dig behöva för att få den perfekta outfiten för festen. Självklart finns det kostymer av olika slag för både vuxna och barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *