Djurkostymer går alltid hem på Halloween, vilket förmodligen beror på mångsidigheten. Ett djur kan trots allt vara gulligt och snällt eller skrämmande och farligt. Utbudet av djurkostymer är enormt, vilket kan göra det svårt att välja. Först och främst bör du dock bestämma dig för vilken stil du är ute efter samt om din utklädnad ska vara söt eller läskig.

Husdjur är en klassiker

Hundar och katter är populära under årets mest kusliga högtid och dessa kostymer kommer ofta i alla möjliga färger och former. Katt är en enkel utklädnad som oftast inte kräver mer än ett par öron, en lång svans och några morrhår. Detsamma gäller såklart för hunden, även om den sällan är lika populär som katten när det kommer till djurkostymer.

Andra vanliga djur som oftast finns i hemmet – eller snarare på gården – är hästar, kor, grisar och höns. Just hästen har fått en stor roll i maskeradvärlden tack vare det hästhuvud i gummi som säljer som smör i butikerna. Hästhuvudet kombineras oftast med en helt vanlig outfit – till exempel skjorta och jeans – vilket gör kostymen till ett extra humoristisk inslag på varje Halloween-fest.

Farliga rovdjur

Med tanke på att Halloween är en högtid fylld av skräck är det inte konstigt att rovdjuren får ta upp stor plats i rampljuset. Dock är det inte helt vanliga rovdjur vi får stöta på under Halloween, utan det brukar ofta vara varulvar och farliga (men ändå ganska tokiga) Tyrannosaurus Rex. Den sistnämnda har blivit en riktig klassiker på dagens Halloween-firanden.

Om man bortser från de farliga rovdjuren är även djurkostymer i form av apor populära, vilket de har varit i många år. Varför inte klä ut dig till djungels kung – gorillan – eller till en helt vanlig schimpans? Du behöver såklart inte springa omkring i en hel pälsdräkt, många maskeradbutiker säljer enbart svansar och masker, så att du kan klä upp dig precis som vanligt.

Hel eller halv utklädnad?

När det kommer till djurkostymer har du oftast två alternativ – du kan antingen gå fullt ut och köpa en hel dräkt av det djur du vill vara eller så kan du satsa på en vanlig mask och kombinera denna med mindre accessoarer. Det första är att föredra om du verkligen vill sticka ut, men det finns såklart för- och nackdelar med båda alternativen.

En nackdel med en hel dräkt är att den oftast kan kosta lite mer. Dessutom kommer du inte att kunna visa upp din nyinköpta outfit på festen samtidigt som det kan bli ganska varmt på dansgolvet. Om du är ute efter en lite enklare look är masken och accessoarerna att rekommendera. Du kan till exempel lägga till tassar, öron, svansar och mycket mer.

Mask eller smink?

Masken är ett bekvämt alternativ som kommer i alla möjliga former och utseenden, men vill man ha en riktig utmaning inför Halloween kan det vara kul att sminka sig till det djur man vill vara. Numera kan man till exempel köpa djurnäsor som limmas direkt på ansiktet och med hjälp av specialsmink kan du skapa en hel unik look som du garanterat kommer att få komplimanger för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *